Comment count: 0

Zadar

 

ZadarDalmácia fővárosa Zadar, melyet „Horvátország kis Rómájának” is szokták nevezni - tekintettel a város mintegy 3000 éves múltjára, egyedülálló szakrális építményeire és sokrétű kulturális hagyományrendszerére. Az óváros egy félszigeten terül el, melynek öble komp- és hajókikötőnek ad otthont, valamint gyönyörű palmafákkal övezett sétányok teszik felejthetetlenné a centrum látványát.

A városban számtalan nevezetesség található, van olyan, amely az ókorból való. A városfal egy része a római, egy része pedig a középkorban készült. A legnagyobb része 16. századi.A város nevezetességei a fellegvár, a Szent-Ferenc templom, valamint a dalmáciai román építészet egyik gyöngyszeme, az Anasztázia-templom. Leghíresebb templomát Donát püspök építtette a 800-as évek elején.

ZadarItt látható a Szent Anasztázia székesegyház szentélye és tornya is. Érdemes megtekinteni a „Tengeri Orgonát” („Morske orgulje”), amely a kikötő végén található. A beépített orgona a tenger hullámzását követve zenél nekünk. Az orgonától kb. 50 méterre található a „Nap üdvözítése” („Pozdrav Suncu”) emlékmű, melynek fényei a tenger hullámainak ritmusát követve játszanak.Mellette a Szent Anasztázia székesegyház szentélye és tornya látható.

Zadar világhírű urbanisztikai értékeit még teljesebbé teszik a több mint 1000 km hosszú zadari riviéra festőien tagolt partszakaszai, tiszta vízű strandjai és mintegy 300 kisebb-nagyobb szigete.

Zadar ezen kívül a helyi meggyfa ültetvények zamatos terméséből készülő Maraskino likőr hazája is.

 

 

Vir sziget apartman-Vir sziget nyaralás-Vir sziget kiadó apartman Horvátország

.

Kapcsolat

23234 Vir Sziget
Telefon(Kiadás):+385 91 551 3744
+36 20 583 2872
Telefon(Eladás):+385 91 466-3666
Email(Kiadás): virszigetapartmanok@gmail.com
Email(Eladás): invest@dalmatapartman.eu

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Kérjük adja meg nevét és telefonszámát, munkatársunk ingyenesen visszahívja önt